Турските власти иззеха важен исторически артефакт при операция, проведена в

...
Турските власти иззеха важен исторически артефакт при операция, проведена в
Коментари Харесай

Турската полиция иззе от иманяри позлатен римски ковчег

Турските управляващи иззеха значим исторически артефакт при интервенция, извършена в централния турски град Чорум покрай столицата Анкара. Първоначално се смяташе, че позлатеният сандък и златна монета, открити по време на интервенцията, принадлежат на пророка Соломон, който е прочут като цар Соломон в християнството и юдаизма и също по този начин е значима религиозна и историческа фигура.

Провинциалната дирекция за сигурност за битка с контрабандата и проведената престъпност стартира техническо и физическо следствие след известия, че някой се пробва да продаде нелегално добитите исторически артефакти, се споделя в документално изказване на кабинета на локалния шеф.
свързани новини5661на 21.02.2019
Автомобилът на обвинения, който е следен известно време, е спрян в центъра на града от управляващите. При претърсването на транспортното средство са конфискувани позлатен сандък и златна монета. Заподозреният е арестуван.

При проучването, направено от специалистите от дирекция на музея Чорум, беше несъмнено, че двата предмета са част от 11-те исторически артефакта, открити в Амасия през 2017 година, за които в началото се смяташе, че принадлежат на пророка Соломон и също по този начин съдържат печата на Соломон. Въпреки това, когато са изследвани от експерти, беше несъмнено, че артефактите в действителност принадлежат към римския интервал, цитира информацията " Марица ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР