Турските власти до този момент спираха бежанците, сега обаче има

...
Турските власти до този момент спираха бежанците, сега обаче има
Коментари Харесай

Ще тръгнат ли наистина бежанци към България?

Турските управляващи до този миг спираха бежанците, в този момент обаче има смяна в държанието им. Това разяснява анализаторът проф. Владимир Чуков.

В предаването „ Плюс – минус “ по Нова Тв. той означи, че става въпрос за доста мощен напън върху Европейския съюз, чията позиция за Идлиб е определяна от турците като незадоволителна.

„ За страдание, там обстановката е в действителност ужасна. Бях покъртен от един сириец, който е напуснал своя дом, който сменя бъбрека си за палатка. Има пряк конфликт “, означи проф. Чуков.

„ Ако тръгнат десетки хиляди бежанци към българската граница, каквато и мощ да стоварим, няма по какъв начин да ги удържим. Турция доста добре прави баланс какви са взаимоотношенията със прилежащите страни “, добави още той.

В разбора си проф. Чуков означи, че по-скоро Гърция ще е „ боксовата круша “, като точно оттова може да пристигна бежанската вълна към Европа. По думите му Турция внимава и за усилване въздействието на патриотичните обединения у нас. Според него е ясно, че в случай че Турция насочи мигрантите към България, на идващите парламентарни избори, групата на патриорите ще бъдат сериозна.

Каракачанов разкри: Гранична полиция спря две групи с мигранти от Турция

Дипломатът Димитър Гърдев съобщи, че Ердоган се пробва да изтъргува договорка. Той счита, че България не може да разчита просто на положителните си връзки с Турция.

„ България може да разчита само на Европейския съюз “, безапелационен е той. И добави, че контактите ще са по линията на Фронтекс и по дипломатически канали.

Димитър Гърдев подсети, че Съединени американски щати отхвърля да се намеси в рецесията с Идлиб. Заради това може да се счита, че и НАТО ще откаже военна мощ на сирийска територия. Гърдев сподели още, че не може да се задейства и член 5 от контракта за Алианса. Това е едно от настояванията на Турция поради загиването на десетки неини военни в Идлиб. Чл. 5 касае дава опция за въоръжена интервенция от страна на НАТО в случаи, когато има нахлуване против страна от съюза.

Както Novini.bg към този момент заяви НАТО свика незабавна среща по искане на Турция. Ситуацията в сирийската провинция Идлиб остава тежка, чака се и филантропична рецесия. Европейски Съюз прикани Русия също да приключи военните си дейности в района. В същото време жандармерия бе ситуирана по българо-турската граница поради упованието пълноводие на мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР