Турските власти арестуваха 24-има души по подозрение в терористична пропаганда“

...
Турските власти арестуваха 24-има души по подозрение в терористична пропаганда“
Коментари Харесай

Турция задържа 24-има заради терористична пропаганда“ за операцията й в Сирия

Турските управляващи арестуваха 24-има души по съмнение в „ терористична агитация “ против военната й интервенция в Сирия, съобщи Агенция Франс Прес.

Заподозрените са арестувани при национална акция против консуматори на обществени медии, разгласили постове в поддръжка на терористични групи, заяви държавната Анадолска организация, базирайки се на вътрешното министерство.

Арестите бяха осъществени, откакто президентът Реджеп Ердоган настоя за национално единение по отношение на интервенцията „ Маслинова клонка “, като предизвести тези, които приканват за митинги, че ще платят „ висока цена “.

Задържаните са упрекнати в агитация за кюрдските Сили за национална отбрана (СНЗ) в Сирия, които Анкара счита за клон на Кюрдската работническа партия (ПКК) -  т.е. за терористична организация.

Новинарската организация Доган заяви, че следствия се водят против общо 57 души. Според известията арестите били осъществени в Истанбул и Диарбекир.

Целта на интервенция „ Маслинова клонка “, която започва в петък, е да бъдат прогонени кюрдските СНЗ от западния сирийски анклав Африн, покрай границата с Турция.

Турската прокуратура води следствие и за непроверени фотоси, споделени в обществени медии, за които се твърди, че са от Африн и показвали ранени цивилни при интервенцията, заяви държавната телевизия ТРТ.
В източния град Ван се проверяват четирима депутати от прокюрдската Демократична партия на народите, призовали в обществени медии за улични митинги, прибавя ТРТ. На мушката на прокуратурата е още един народен представител от тази партия поради други постове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР