Турските власти арестуваха 14 души в столицата Анкара по подозрения

...
Турските власти арестуваха 14 души в столицата Анкара по подозрения
Коментари Харесай

14 ареста в Анкара заради готвен атентат на изборите

Турските управляващи арестуваха 14 души в столицата Анкара по съмнения за връзки с „ Ислямска страна “. Те са обвинени, че са подготвяли офанзива в деня на изборите.
Всички задържани са чужденци. Те са били арестувани при едновременна интервенция сутринта, при която са били иззети и разнообразни материални доказателства.
Денят в Турция беше белязан и от различен въпрос, обвързван със сигурността на изборите. Вицепремиерът и представител на държавното управление Бекир Боздаг съобщи, че опозицията търси прикритие за личните си неуспехи с обвиняванията против формалната Анадолска организация. Така той реагира на изказванията, че държавната информационна организация ще се опита да манипулира резултатите от изборите.
Преди 2 дни проправителствена телевизия разгласява фрагменти на Анадолската организация, в които тя оповестява дефинитивни данни за победа на президента Ердоган с 53% на президентските избори. От организацията обясниха, че става дума за тестов материал, а посоченият % е на база екстраполации от предходни избори.
Междувременно в турските обществени медии нашумя хаштагът „ това е работа на всички ни “, който приканва всички жители да подсигуряват честното отчитане на резултатите от изборите като се съберат и следят края на изборния ден. ​
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР