Турските въоръжени сили и разузнаването са неутрализирали подбудителя на нападение,

...
Турските въоръжени сили и разузнаването са неутрализирали подбудителя на нападение,
Коментари Харесай

Турция неутрализира подбудителя на убийството на турски дипломат в Ербил

Турските въоръжени сили и разузнаването са " обезвредили " подбудителя на нахлуване, при което бе погубен турски посланик в Ербил в Северен Ирак, заяви през днешния ден Анадолската организация.

Дипломатът и минимум още едно лице бяха убити на 17 юли, когато въоръжен мъж откри огън в ресторант в столицата на Иракски Кюрдистан Ербил.

Анадолската организация заяви, че подбудителят на нападението, разпознат като Ердоган Юнал, член на Кюрдската работническа партия /ПКК/, е бил " обезвреден " в сряда. Турските управляващи употребяват термина " обезвреден " в известия за терористи, които са убити, ранени или пленени, посочи Българска телеграфна агенция.

Според Анадолската организация интервенцията е била подхваната в региона на планината Кандил, северно от Ербил, където има база на бойци от ПКК. Не се оповестяват други детайлности по случая.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери, че Турция е заловила или умъртвила всички обвинени по отношение на убийството на турски посланик в Ербил.

Иракските кюрдски служби за сигурност оповестиха предходната седмица, че са арестували основния обвинен за стрелбата, идентифицирайки го като 27-годишен мъж, произхождащ от популации основно с кюрди турски град Диарбекир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР