Турските сили, заедно с бунтовническата свободна сирийска армия, ще преминат

...
Турските сили, заедно с бунтовническата свободна сирийска армия, ще преминат
Коментари Харесай

Турция, подкрепяна от сирийските бунтовниците, започва офанзива всеки момент

Турските сили, дружно с бунтовническата свободна сирийска войска , ще преминат границата на Сирия " скоро ", съобщи ръководителят връзки на президента Ердоган рано тази заран, откакто изненадващото евакуиране на американските войски отвори място за турско навлизане , оповестява " Ройтерс ".

Турски представители са коментирали пред медията, че военните са нанесли удар по сирийско-иракската граница , с цел да попречат на кюрдските сили да употребяват маршрута за укрепване на района, макар че детайлностите за ударите не са доста.
 Иракски Кюрдистан приканва Русия да помогне на кюрдите в Сирия
Иракски Кюрдистан приканва Русия да помогне на кюрдите в Сирия

За " предотвратяването на страданията на този народ "

В Туитър помощникът на Ердоган Фахреттин Алтун съобщи, че кюрдските бойци там могат да изоставен или Анкара ще би трябвало да ги " спре да не нарушават " битката на Турция против бойците на " Ислямска страна ".

The Turkish military, together with the Free Syrian Army, will cross the Turkish-Syrian border shortly.

YPG militants have two options: They can defect or we will have stop them from disrupting our counter-ISIS efforts.https://t.co/vQByIUQHQB
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) October 8, 2019
Турция съобщи, че има намерение да сътвори " безвредна зона ", с цел да върне милиони бежанци на сирийска земя, само че схемата сигнализира някои западни съдружници толкоз, колкото рисковете, подбудени от самата военна интервенция.

" За страдание Турция е избрала да работи едностранно . В резултат на това преместихме американските сили в Северна Сирия от пътя на евентуалното турско навлизане, с цел да подсигуряваме тяхната сигурност ", разяснява представителят на американското министерство на защитата Джонатан Хофман.
 Турция няма да преклони глава пред закани на Съединени американски щати за проектите си в Сирия
Турция няма да преклони глава пред закани на Съединени американски щати за проектите си в Сирия

Дамаск ще пази цялата територия и приканва кюрдите да се причислят към държавното управление, явно предадени от Съединени американски щати

Решението на Тръмп да изтегли войските от североизточна Сирия раздруса съдружниците, в това число Франция, един от главните сътрудници на Вашингтон в обединението, ръководена от Съединени американски щати против Ислямска страна.

Русия, най-силният задграничен съдружник на сирийския президент Башар Асад, съобщи, че не й е казано авансово от Вашингтон или Турция за някакви съглашения за евакуиране на американските войски.

На фона на задълбочаващите се филантропични опасения генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш прикани всички страни в североизточната част на Сирия за оптималната въздържаност и отбрана на цивилните .

Сигнализирайки за спомагателна евентуална смяна в салдото на силите в района , ръководените от кюрдските сили обявиха , че могат да стартират договаряния със сирийското държавно управление и Русия , с цел да запълнят вакуума за сигурност при положение на цялостно евакуиране на Съединени американски щати.
 Русия не е сигурна, че Съединени американски щати изтеглят войските си от Сирия
Русия не е сигурна, че Съединени американски щати изтеглят войските си от Сирия

Съединени американски щати не са уведомили Русия дали се изтеглят от Сирия

Тръмп отхвърли, че е изоставил кюрдските сили , най-ефективните американски сътрудници в битката против " Ислямска страна " в Сирия. Но той похвали Турция като търговски сътрудник , с омекотяване на тона часове, откакто заплаши, че " изцяло ще унищожи " стопанската система на Турция.

В непосредственост до турския граничен град Акакале , против сирийския Тел Абяд , очевидец на " Ройтерс " оповестява по какъв начин гаубици, сложени зад земни диги към този момент са ориентирани към Сирия .

На към 60 км на запад голям брой ракетни системи , инсталирани на камиони, са ситуирани зад земните диги покрай Суруц, против сирийския граничен град Кобани . В региона също е ситуирана артилерия и бойци се мотаят из близкия боен лагер .

Мустафа Бали от ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили съобщи, че турските военни натрупвания , дружно с информация за по-нататъшна готовност на подкрепяните от Турция сирийски бунтовници , сочат, че " офанзивата е неизбежно идна ".
 Тръмп предал кюрдите поради изгодите от Турция и с цел да задоволи Ердоган
Тръмп предал кюрдите поради изгодите от Турция и с цел да задоволи Ердоган

" Добре, влезте в Сирия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР