Турските сили за сигурност задържаха стотици души след нападението на

...
Турските сили за сигурност задържаха стотици души след нападението на
Коментари Харесай

Властите предупреждават: Има опасност от нови нападения в Истанбул

Турските сили за сигурност задържаха стотици души след нападението на терористичната формация ИДИЛ против черква в Истанбул. Властите предизвестяват за заплаха от нови набези против евреи и християни, предава Voice of America (VOA), представена от Нова тв.

Тежковъоръжени служители на реда охраняват непрекъснато църквите в града. Това се случва след смъртоносното нахлуване на двама въоръжени в католическа черква в града предишния месец. ИДИЛ пое отговорност за нападението и предизвести, че е ориентирано против евреи и християни.

Турските сили за сигурност са ангажирани с акции против ИДИЛ. За осъществяването на нападението са задържани руснак и таджик, а в цялата страна са арестувани още над 100 души. Тъй като страната граничи с територия, в миналото държана от ислямистката формация, анализаторите предизвестяват, че опасността остава сериозна.

Само след няколко месеца в Турция ще стартира туристическият сезон. Затова се чака акциите в региона на сигурността да се засилят, както и отбраната на истанбулските църкви.

Християните в страната наподобява ще продължат богослуженията си под полицейска протекция, до момента в който силите за сигурност не престават да се борят против терористичната формация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР