Турските сили за сигурност са задържали по подозрение в „пропаганда

...
Турските сили за сигурност са задържали по подозрение в „пропаганда
Коментари Харесай

Турция задържа стотици за пропагандиране на тероризъм в интернет

Турските сили за сигурност са задържали по съмнение в „ агитация на тероризъм “ 449 души за една седмица – от 29 януари до 5 февруари. Това оповестява вестник „ Джумхуриет “, базирайки се на изказване на министерството на вътрешните работи.
Задържаните лица са се занимавали с агитация на тероризъм в обществените мрежи и са разгласили записи в интернет, в които са подлагали на критика дейностите на турската войска в сирийския град Африн, оповестява БГНЕС.
На 29 януари вътрешното министерство заяви, че е задържало 311 души със сходни обвинявания в „ терористична агитация “. На 30 януари полицията в Анкара задържа 8 членове на Съюза на медицинските служащи за рецензия на интервенцията в района на Африн.
На 20 януари Генералният щаб на турските Водоснабдителна система разгласи началото на интервенцията „ Маслинова клонка “ против отрядите на „ Силите за национална самозащита “ и партията на Демократичния съюз в Африн, където живеят към 1,5 милиона кюрди и бежанци от други области на Сирия. Турция счита посочените две организации за терористични.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР