Турските сили за сигурност са задържали 251 794 нелегални мигранти

...
Турските сили за сигурност са задържали 251 794 нелегални мигранти
Коментари Харесай

Над 250 000 нелегални мигранти задържани в Турция през 2018 г.

Турските сили за сигурност са задържали 251 794 незаконни мигранти от началото на тази година досега, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който взе участие в междуправителствената конференция за миграцията в Маракеш, Мароко, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Има нарастване от 56 % спрямо цифрите от първите 11 месеца на предходната година ", уточни министърът, като добави, че Турция е депортирала 53 860 души и е арестувала 5522 трафиканти на мигранти.

Турция е главен маршрут за бежанците, опитващи се да стигнат до Европа, изключително след експлоадирането на гражданската война в Сирия. Сред мигрантите, арестувани в Турция през 2017 година, болшинството са пакистанци, следвани от афганистанци и сирийци.

В речта си по време на конференцията, отдадена на приемането на Глобалния пакт за миграцията, вътрешният министър също по този начин означи, че Турция приютява над 3,6 милиона сирийци, сложени под " краткотрайна отбрана ", и обезпечава обучение на 916 074 от тях всяка година.

Турция е похарчила над 32 милиарда $ от личните си финансови запаси, с цел да обезпечи заслон и помощ на бежанците от началото на сирийската революция, отбелязва изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР