Турските сили са неутрализирали осем кюрдски бойци при операция в

...
Турските сили са неутрализирали осем кюрдски бойци при операция в
Коментари Харесай

Турция е неутрализирала най-малко осем кюрдски бойци в Северна Сирия

Турските сили са обезвредили осем кюрдски бойци при интервенция в Северна Сирия, съобщи Анадолската организация, базирайки се на изказване на министерството на националната защита.
Бойците са атакували с артилерийски обстрел зона в границите на региона, където турската войска извърши трансграничната интервенция Ефратски щит, заяви министерството. Турските военни са дали отговор с ответен огън, при който по първични данни "са били обезвредени осем терористи от ПКК/СЗН ", съобщи министерството.
Турция преглежда Кюрдската работническа партия /ПКК/ и сирийската милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ като две разклонения на една и съща терористична организация. За разлика от СЗН, ПКК, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация освен от Анкара, само че и от Европейски Съюз и Съединени американски щати.
От 2016 година Турция предприе три интервенции в Северна Сирия, с цел да да прочисти региона около турската граница от терористи от "Ислямска страна " и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ - "Ефратски щит " /2016 г./, "Маслинова клонка " /2018 г./ и "Извор на мира " /2019 г./.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР