Турските сили, охраняващи българо-турската граница, са заловили вчера три групи

...
Турските сили, охраняващи българо-турската граница, са заловили вчера три групи
Коментари Харесай

Турските граничари заловиха 28 мигранти, тръгнали към Българ...

Турските сили, охраняващи българо-турската граница, са заловили през вчерашния ден три групи с общо 28 незаконни мигранти покрай границата с България в региона на област Къркларели. Според Сон Хабер групите са се укривали в селата Кофчаз и Бабаески, които се намират по пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново.

 

След сигнал, че чужденци са видяни в граничната зона, турската жандармерия стартира интервенция по залавянето им на три разнообразни места в граничния регион Лозенград. 

 

Групите включват незаконно пристигнали в Турция мигранти от Сирия, Мароко и Афганистан. Те са предадени на Центъра за мигранти в Пехливанкьой за репатриране.

 

Общо 413 противозаконни мигранти, най-вече от Афганистан и Мароко, които бяха хванати в северозападната провинция Одрин през последния месец, са били депортирани.

 

Мигрантите са били трансферирани в центъра за бежанци в Одрин от органите на реда, след което са качени на рейсове, с цел да бъдат депортирани към техните страни от летище Истанбул.

 Анадолска организация

От началото на годината над 4000 незаконни мигранти са изпратени в страните си от центъра за изселване в Одрин.

 

Турция е депортирала 97 448 противозаконни мигранти тази година. Броят на депортиранията се е нараснал със 149 % в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, съгласно Генерална дирекция за ръководство на миграцията.

 

Афганистанските жители съставляват най-голямата група хванати противозаконни мигранти тази година с близо 87 000, следвани от сирийци с 29 600 и пакистанци с 13 000 души.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР