Турските сили, които изстреляха няколко артилерийски снаряда близо до база

...
Турските сили, които изстреляха няколко артилерийски снаряда близо до база
Коментари Харесай

Турците умишлено бомбардирали американците?

Турските сили, които изстреляха няколко артилерийски снаряда покрай база на познавач частите от американската войска в Северна Сирия са знаели от месеци къде тъкмо се намират американските бази, съгласно американски държавни чиновници, което повдига въпроса дали с дейностите си Анкара не се пробва да изтласка войските на Съединени американски щати даже по-далеч от границата. Това написа вестник Тhe Washington Post, представен от аг. " Фокус ".

Инцидентът се е случил покрай американска база, чиято цел е била да следи град Кобане, до момента в който Турция продължава интервенцията си против кюрдските формирования в Северна Сирия, някои от които си сътрудничеха със Съединени американски щати от години в битката против групировката „ Ислямска страна “. Операцията се организира в лимитирани райони на запад от град Кобане, само че американските държавни чиновници имат вяра, че Анкара има упоритостите да овладее доста по-голяма територия.

Снарядите са блъснали на няколкостотин метра от американската база, съгласно източници в Пентагона. Капитанът от флота Брук Девалт, представител на Пентагона съобщи, че бойците на Съединени американски щати в района „ са били подложени на артилерийски обстрел “, само че не са били засегнати от детонациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР