Турските протестиращи провеждат митинг в Истанбул срещу Сделката на века,

...
Турските протестиращи провеждат митинг в Истанбул срещу Сделката на века,
Коментари Харесай

Протестиращи в Истанбул се обявиха срещу Сделката на века на Тръмп

Турските протестиращи организират протест в Истанбул против " Сделката на века ", израелско-палестински кротичък проект, разгласен от американския президент Доналд Тръмп в края на януари, съобщи " Спутник ".

Организаторите на събитието осъждат решението и приканват хората да се " отстояват против Йерусалим против издевателството на века ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по-рано съобщи, че американската договорка подценява ползите на палестинците, добавяйки, че " напускането на Йерусалим от Израел в никакъв случай не е задоволително ". Планът също беше отритнат от палестинските управляващи и многочислени страни от Близкия Изток.

Сделката, оповестена от американския президент, допуска, че Йерусалим ще се трансформира в " суверенна столица на страната Израел ", до момента в който палестинците получават няколко квартала в Източен Йерусалим като столица на своята страна.

Той също по този начин планува, че Израел ще включва минимум 87% от еврейските селища на Западния бряг, до момента в който Палестинската администрация ще удвои териториите си посредством няколко суап обмени и ще получи също 50 милиарда $ за инфраструктурни планове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР