„Турските превозвачи, както и българските, които пътуват от Турция за

...
„Турските превозвачи, както и българските, които пътуват от Турция за
Коментари Харесай

Експерт след поредния ужас на "Тракия": Превозвачи използват различни способи за манипулиране на тахографа

„ Турските превозвачи, както и българските, които пътуват от Турция за Европейски Съюз, нормално престояват на турско-българската граница 2-3 дни. Там се употребяват разнообразни начини за манипулиране на тахографа, с цел да покаже, че лидерът е почивал. Когато колоната се отпуши, всеки потегля, всеки бърза, защото всеки ден задържане носи вреди на фирмата”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Красимир Лалов от Съюза на превозвачите в България по отношение на следващата злополука на автомагистрала „ Тракия”, при която турски тир удари рейс.
Лалов не изключи камионът и водачът да са били 3 дни на Капъкуле, да не е почивал, а тази заран да е задремал зад кормилото на автомагистралата.
Според Лалов виновността за всички тези проблеми е сложна.
„ Понятие 3 дни да преминаваш граница, в целия Европейски Съюз не съществува. Нашата граница е доста зле проектирана, това си е наш проблем. Турската е доста по-спокойна”, съобщи Лалов.
Той добави още, че в България няма законни паркинги, на които водачите да почиват.
„ Предполагам, както е минал границата, спрял е някъде към Хасково, в някой нелегитимен паркинг, блъснал е 2 мастики, както обичат да вършат, или нещо друго. Сутринта с полу трезва глава, само че изнемощял е тръгнал на път”, съобщи Лалов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР