Турските огнеборци в Анталия се борят с горски пожар, раздухван

...
Турските огнеборци в Анталия се борят с горски пожар, раздухван
Коментари Харесай

Седем хеликоптера, четири самолета и над 300 пожарникари гасят огнената стихия в Анталия

Турските огнеборци в Анталия се борят с горски пожар, раздухван от мощни ветрове, оповестява англоезичното издание „Дейли сабах“.

Огънят се е разразил в гориста околност в региона Кумлуджа в средиземноморския окръг Анталия. Седем хеликоптера, четири самолета, 50 пожарни коли и над 300 чиновници на горската работа вземат участие в битката с пламъците.

Причината за възникването на пожара към този момент не е известна. Преимущество е, че огънят е покрай морето и хеликоптерите и самолетите могат да придвижват вода без да губят време. Силният вятър в региона обаче пречи на напъните им да потушат стихията, обхванала гора със лепкав бор. Силите за сигурност не разрешават на жителите да приближават пожара и всички къщи наоколо до мястото са евакуирани. Пострадали са оранжерии за произвеждане на плодове и зеленчуци.

Пред организация ИХА кметът на Кумлуджа Юсуф Гювен съобщи, че има известна заплаха за къщите в гората, само че всички поданици са евакуирани. „Няма потърпевши или починали хора“, увери той. Пожарът към момента бушува в необятен периметър, сподели кметът, само че добави, че битката с огнената буря продължава без спиране.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР