Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин,

...
Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин,
Коментари Харесай

Ето подробности за българинът с мачете в Истанбул

Турските медии оповестяват детайлности по случая с престъпно проявен българин, който бе погубен от полицията в Истанбул, откакто нахлу в заведение с мачете и провокирал вълнения в заведение в града нощес.

Инцидентът станал в кафересторанта " Шехит Камил Балкан " в кв. Байрамхаша в Истанбул. Ето какво споделя служителят в заведението Халит Демирьок пред " Доган хабер ажансъ ":

" Мъжът пристигна нощес в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. През това време две дами се качиха на горния етаж. Той незабавно ги последва. Извади мачете и стартира да го размахва в близост, настана суматоха и боязън. Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха служителите на реда. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на укрепление, с цел да не влязат служителите на реда. Полицаите демонстрираха самообладание. След към час и половина напразни ангажименти служителите на реда се пробваха да влязат извън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, стартира да хвърля против служителите на реда каквото намереше на разположение, рани в ръката един наш надзирател. Не споделяше обаче нищо, не говореше. "

По думите на различен чиновник полицията нощес запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На доста места имало следи от патрони.

Българинът дошъл в Истанбул на 14 януари през Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли/Лесово, оповестиха турските управляващи. В чантата му били открити библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос. Не е известно къде е нощувал до нападението. Версията, която се тиражира в медиите е, че е провокирал вълнения в заведението и е бил прострелян смъртоносно от полицията по време на акцията, с цел да бъде обезвреден.

След нападението простреляният е бил откаран в болничното заведение. При прегледа е било открито, че е инфектиран с вируса HIV. От Генаралното консулство на България в Истанбул оповестиха,че са изпратили информация до Министерството на външните работи по отношение на случая въз основа на получените от истанбулските управляващи сведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР