Турските медии обвиняват съветничката на президента и бивш депутат в

...
Турските медии обвиняват съветничката на президента и бивш депутат в
Коментари Харесай

Медии винят съветник на Ердоган за загиналите под лавината хора

Турските медии упрекват съветничката на президента и някогашен народен представител в Народното събрание от провинция Ван Гюлшен Орхан за гибелта на 33-мата спасители, починали в сряда под лавината, оповестява БГНЕС.
" Съветничката на президента, госпожа Орхан, макар предизвестията на спасителите, разпоредила да се почисти пътя от снега, защото ръководената от нея делегация отивала на мероприятие в прилежащия регион и трябвало да премине по пътя в зоната на рухване на първата лавина. Шумът от тежката снегопочистваща техника е провокирал появяването на нова лавина, под която са починали спасителите ", твърди кореспондентът на телевизия " HaberTurk " Бюлент Айдемир.
Репортажът вижте в идващото видео(на турски език):

По думите му, Орхан е наредила да пуснат напред 4-5 снегопочистващи машини за разчистването на затворения поради заплаха от лавини път. Шумът и вибрациите са предизвикали свличането на нова снежна маса, която затрупала спасителите.
По-рано шефът на провинция Ван Мехмет Емин Билмез заяви, че в региона на Бахчесарай са починали минимум трима пасажери в микробус, а двама са в неопределеност вследствие на свличането на лавина.
В сряда локалните управляващи осведомиха, че нова лавина е затрупала 5 автомобила, в които са се намирали над 50 чиновници на избавителната работа, които работели на местопроизшествието. От Управлението за изключителни обстановки оповестиха, че са починали още 26 индивида, а 75 са били ранени. По-късно президентът Ердоган съобщи, че броят на починалите е повишен на 33.
Кадри от избавителните интервенции ВИЖТЕ ТУК.
По информация на Управлението за изключителни обстановки 9 от ранените са в тежко положение. Сред озовалите се под снега е била и Орхан, която е съумяла сама да се измъкне от преспите. Сред избавените е и началник на отдел в Управлението за изключителни обстановки на провинция Ван Осман Учар, който е приет в болница.
Основните дейности се разлиграли през нощта. Видео ВИЖТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР