Турските журналисти Ахмед Шък и Мурат Сабунджу бяха освободени, докато

...
Турските журналисти Ахмед Шък и Мурат Сабунджу бяха освободени, докато
Коментари Харесай

Турските журналисти Ахмед Шък и Мурат Сабунджу бяха освободени, докато трае процесът срещу тях

Турските публицисти Ахмед Шък и Мурат Сабундж у бяха освободени, до момента в който трае процесът против тях. Това постанови съд в Истанбул.

Мурат Сабунджу е някогашен основен редактор на опозиционния вестник „ Джумхурийет “, а Ахмед Шък е прочут проверяващ публицист, работил за изданието. Бившият ръководител на управителния съвет на медията Акън Аталай остава в ареста, където прекара съвсем 500 дни до момента. Под стража остава и Ахмед Кемал Айдогду , който е упрекнат за участие в терористична организация.

В края на 2016 година прокуратурата повдигна обвинявания за „ изявления, оправдаващи опита за прелом “ и закононарушения в интерес на терористични организации като не-членове против 18 публицисти и чиновници на светския вестник.

Подсъдимите се изправиха за шести път пред правосъдния състав. Изслушванията в пандиза Силиври не започнаха в 10 часа сутринта, както беше планувано, а час по-късно и продължиха до след 22.15 часа локално време.

Преди началото на съвещанието пред пандиза се беше събрала група протестиращи. Двама депутати от Народнорепубликанската партия и ръководителят на Конфедерацията на революционните работен синдикати желаеха да създадат изказване, само че това не им беше разрешено от силите на реда. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР