Турските инвестиции в България са в размер на близо 1

...
Турските инвестиции в България са в размер на близо 1
Коментари Харесай

Министър Караниколов откри българо-турски бизнес форум

Турските вложения в България са в размер на близо 1 милиарда евро за последните 20 години. Това е декларирал министърът на стопанската система Емил Караниколов, който е разкрил, взаимно с министъра на търговията на Турция Рухсар Пекджан, българо-турски бизнес конгрес в София, оповестиха от българското министерство. На събитието са взели участие близо 500 представители на компании от двете страни от секторите строителство, селскостопанство, туризъм, ИКТ и други

Министърът на стопанската система е показал, че за последните 10 години единствено по Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани 17 капиталови планове на сдружения, чийто капитал е благосъстоятелност на турски компании. Инвестициите по тези планове възлизат на над 350 млн. евро и са разкрили над 2500 нови работни места, е допълнил той. Караниколов е подчертал, че автомобилната индустрия, машиностроенето, електрониката и електротехниката, осведомителните и информационни технологии, дават необятни благоприятни условия за коопериране сред български и турски компании.

Успешни партньорства могат да бъдат осъществени и в области като хранително-вкусовата, химическата, текстилната, дървопреработвателната индустрия, е изтъкнал икономическият министър.

По думите му Турция е непроменяемо измежду водещите търговски сътрудници на България, а капацитетът за разширение на двустранните връзки е извънредно огромен. Министърът на търговията на Турция е споделила, че ще продължи дейната взаимна работа за увеличение на стокообмена и вложенията сред двете страни. По време на събитието двамата министри са подписали Меморандум за съгласие сред Българска организация за вложения и Invest in Turkey, който да подкрепи взаимоотношението сред двете организации при привличането на вложения.

По този метод ще се разшири правното съображение, належащо за активизиране на двустранното партньорство и ще се обезпечат условия за стимулиране на бизнеса сред двете страни, осведомят от министерството. Целта е меморандумът да се трансформира във значим механизъм за поддръжка на бизнеса и да докара до повишаване на двустранните вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР