Турските и американските държавни служители ще продължат да търсят решение

...
Турските и американските държавни служители ще продължат да търсят решение
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ и Турция продължават да търсят решение за F-35 и С-400

Турските и американските държавни чиновници ще продължат да търсят решение на обстановката към закупуването от страна на Анкара на съветски системи за противовъздушна защита С-400 и американските изтребители пето потомство F-35. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на конференция в Лондон след срещата на върха на водачите на страните членки на НАТО, представен от ТАСС.
" След като се срещнахме с водачите на Испания и Гърция, организирахме третите си диалози с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и те минаха доста добре ", означи Ердоган.
„ Ние засегнахме тематиката от предходната среща на върха на НАТО, говорихме за районните проблеми. Що се отнася до С-400 и F-35, нашите сътрудници ще продължат да работят в тази тенденция, съгласно своите указания “, сподели още турския водач.
Агенция " Фокус " напомня, че през септември 2017 година Руската федерация разгласи, че подписва контракт с Турция за доставка на С-400 на стойност 2,5 милиарда $ (2,25 млрд евро). Споразумението допуска и непълен трансфер на индустриални технологии на турската страна. Първите доставки започнаха на 12 юли 2019 година
Съединени американски щати и НАТО интензивно се опълчват на придобиването на системите за Противовъздушна отбрана С-400 от страна на Турция. На 17 юли 2019 година представителят на Белия дом в документално изказване съобщи, че решението на Анкара да придобие съветски системи за Противовъздушна отбрана значи, че тя ще бъде изключена от програмата за американските изтребители пето потомство F-35.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР