Турските гранични власти са заловили 13 900 нелегални мигранти през

...
Турските гранични власти са заловили 13 900 нелегални мигранти през
Коментари Харесай

Над 5 хил. мигранти са заловени от турските власти на границата с България от началото на 2018 г.

Турските гранични управляващи са заловили 13 900 незаконни мигранти през първите осем месеца от началото на тази година при опит да преминат през границите с България и Гърция край Одрин.
По данни на Генералната дирекция по миграцията над половината, или 8561 мигранти, са хванати край турско-гръцката граница, а 5249 - край турско-българската граница.
Телените заграждения, които бяха издигнати от България на границата с Турция, са обсъждани като по-трудно преодолима бариера от бежанците. Поради това напоследък те се насочват повече към границата с Гърция, означават специалисти.
През летните месеци река Марица, която оформя границата сред Турция и Гърция, пресъхва, а единствено дребна част - 12.5 км., от границата с Гърция е с телени заграждения. Смята се, че заради това е по-лесно тя да се премине и по тази причина мигрантите се насочват главно по този маршрут към Европа.
Районът на град Одрин е насочна точка за мигрантите, пътуващи към Европа. Десетки хиляди се пробват да стигнат до европейските страни по този маршрут. Каналджиите водят мигрантите до военната зона и ги оставят там. Една част се пробват да преминат незаконно границата с България, а друга част се насочват към Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР