Турските части обстрелват позициите на сирийската правителствена армия и руски

...
Турските части обстрелват позициите на сирийската правителствена армия и руски
Коментари Харесай

„Русия 24“: Турска артилерия обстрелва сирийски и руски самолети в Идлиб

Турските елементи обстрелват позициите на сирийската държавна войска и съветски самолети в провинция Идлиб. Това се оповестява в репортаж на телевизия „ Русия 24 “.

Според телевизионния канал дейностите на Анкара са отговор на авиоудара, при който починаха минимум двама турски бойци. Според вестник „ Сабах “ още двама бойци са ранени. Не е конкретизирано обаче кой тъкмо е направил офанзивата.
Турция води военни дейности против постоянната сирийска войска в Идлиб До момента се оповестява за 50 убити сирийски бойци
„ Сирийските военни в дословния смисъл избавят авиацията – личната и съветската. Самолетите на сирийските и съветските Военновъздушни сили дават отпор на бойците още веднъж и още веднъж ", споделя Евгений Подубни, началник на пресслужбата в Близкия Изток и Северна Африка.

Според него турските сили интензивно употребяват портативен зенитно-ракетен комплекс. Руските и сирийските самолети употребяват топлинни клопки за отбрана от огъня. Твърденията на „ Русия 24 “ за турските бомбардировки идват след вестта, че бунтовниците са
Ердоган: Турция ще работи в Сирия по-решително Той акцентира, че Анкара няма да се подчинява на непознати сюжети
По-рано сирийската държавна организация САНА заяви, че бойците с поддръжката на турската войска са почнали атака в региона на град Саракиб в провинция Идлиб. Турският водач Тайип Ердоган съобщи, че към момента не е получил приемлив резултат при договарянията с Русия за Идлиб и Анкара е подготвена за започване на военна интервенция в този район. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков назова този сюжет най-лошия вероятен.

На собствен ред сирийският президент Башар Асад акцентира, че армията на страната ще продължи с освобождението на провинциите Алепо и Идлиб, макар реакцията на Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР