Турски войници участваха в учение в Катар две седмици след

...
Турски войници участваха в учение в Катар две седмици след
Коментари Харесай

Видео: Катар и Турция с първо съвместно учение на фона на напрежението в Залива

Турски бойци участваха в обучение в Катар две седмици след разрива на Доха с четири арабски страни, съобщи катарската телевизия " Ал Джазира ". Според министерството на защитата в Катар събитието е било планувано " от дълго време ".

Арабският канал на " Ал Джазира " разгласява видео, на което турски бронирани машини минават по улиците на Доха. Според " Ал Джазира " в Катар са пристигнали турски бойци особено за учението. Източници на " Ройтерс " в района обаче настояват, че в интервенцията в действителност взели участие войски, които Анкара към този момент е разположила в страната.

На 7 юни Народното събрание в Анкара гласоподава по ускорена процедура законодателство, позволяващо войски да бъдат ситуирани във военна база в Катар, в която сега са дислоцирани 90 турски военнослужещи. Базата, първата, основана от Турция в Близкия изток, беше част от съглашение, подписано през 2014 година Според Анкара за задачите на бъдещи учения там може да бъдат изпратени до 3000 души.

Турция беше една от дребното страни в Близкия изток, които намерено застанаха зад Катар, откакто Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн скъсаха връзките си с Доха. Катар отхвърля обвиняванията, че финансира ислямистки организации в района, като " агитация ".

Представител на ОАЕ обаче предизвести, че е допустимо изолацията на Катар да продължи месеци, даже година, в случай че дребната страна не се откаже от политиката си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР