Турски войник е бил убит вчера в Сирия – първа

...
Турски войник е бил убит вчера в Сирия – първа
Коментари Харесай

Турски войник е убит при операцията в Африн

Турски боец е бил погубен през вчерашния ден в Сирия – първа жертва на офанзивата на турската войска против кюрдските бунтовници в северната част на страната, оповестиха осведомителните организации.

„ Един от нашите героични бойци е паднал от геройска гибел при конфликтите със сирийските кюрдски милиции, югоизточно от турския граничен град Гулбаба “, заяви турската войска, представена от Франс прес.

Турската войска стартира интервенция „ Маслинова клонка “ в събота против кюрдите в Африн.

Най-малко 54-ма кюрди и протурски сирийски бунтовници са убити по време на тридневната интервенция, съгласно Сирийската обсерватория за правата на индивида, представена от Франс прес.

Въздушните удари на турската войска и конфликтите са умъртвили 26 бойци от кюрдския лагер и още 19 от сирийските бунтовници, подкрепяни от Анкара. Цивилните жертви са 22 съгласно правозащитниците.

Турция разгласи за цел на офанзивата да прочисти региона на Африн от милициите на сирийските кюрди, които Анкара счита за терористична организация.  През 2016 година и 2017 година при пограничната турска интервенция в Сирия починаха повече от 70 турски бойци.
Франция изиска в това време изключително съвещание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия. На него не бе наказана турската атака против кюрдските милиции, съдружници на Съединени американски щати, не бе призната и обща декларация, съобщи Франс прес.

След съвещанието френският посланик Франсоа Дьолатр изрази безпокойствие от обстановката в Северна Сирия и " трагичната филантропична обстановка, провокирана от сирийския режим и неговите съдружници " в Идлиб и Източна Гута, където от седмици не може да влезе филантропичен ескорт.

Дьолатр обаче бе много внимателен по въпроса за Африн.

Париж, Вашингтон и Москва приканват от събота Турция да прояви въздържаност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР