Турски военни сили са навлезли в граничната сирийска провинция Идлиб

...
Турски военни сили са навлезли в граничната сирийска провинция Идлиб
Коментари Харесай

Турски военни са навлезли в Сирия

Турски военни сили са навлезли в граничната сирийска провинция Идлиб ден, откакто Анкара разгласи, че следва разполагане на подкрепяни от Турция бунтовници, които ще опитат да поддържат съглашението за понижаване на сраженията в северозападна Сирия. Това заяви почитан сирийски въстаник, представен от ройтерс

Tурският президент Реджеп Ердоган сподели, че акцията е съгласувана с Русия и Иран, и в случай че Анкара не вземе ограничения, бомбите на терористите ще падат в турски градове.

Ердоган съобщи, че Турция ползва съглашението, което контракти с Русия и Иран, за понижаване на насилието в северната сирийска провинция Идлиб в съдействие с бунтовниците от Свободната сирийска войска, съобщи Ройтерс.

Пред членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването на среща в западния турски окръг Афион турският президент сподели, че Анкара няма да допусне от Ирак и Сирия да идват закани за националната сигурност на Турция. Според Ердоган на границата със Сирия се прави сериозна работа по основаването на нова страна. Ако Анкара стои със скръстени ръце, тези проекти ще бъдат осъществени, предизвести турският президент.

Разполагането на сходни сили обаче рискува да сложи Турция и бунтовниците, които тя поддържа, в спор с дхихадисткия размирен съюз " Тахрир аш Шам ", който управлява Идлиб и покрайнините и е срещу " зоната за деескалация ", контрактувана сред Турция, Русия и Иран, отбелязва Ройтерс.

Въпреки това турски военни коли бяха ескортирани до Идлиб от ескорт бунтовници от " Тахрир аш Шам ", обявиха локални източници, предполагайки, че е било реализирано съглашение за ненападение.

Джихадистите и турската войска влязоха в престрелка няколко часа по-рано, което потвърждава напрежението в зоната, до момента в който Турция струпва военни сили в подготовка за нахлуване в Идлиб дружно с бунтовниците, които поддържа.

Най-голямата грижа на Турция са мощните кюрдски милиции Сили за отбрана на народа, които са част от подкрепяния от Съединени американски щати съюз за битка против " Ислямска страна ", показва Ройтерс.

Анкара обаче счита Силите за отбрана на народа за отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена битка против турската страна от три десетилетия, припомня организацията.

От региона, който е под контрола на Силите за отбрана на народа, бе стреляно с минохвъргачки покрай мястото, където се намираше турският разследващ екип, съобщи сирийският въстаник.

" Турският екип пътува назад. Мисията му бе изпълнена. Те посетиха зоните за освобождение и местата, където ще бъде позиционирана турската войска ", сподели бунтовникът.
Очевидци, локални поданици и основаният в Лондон Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида оповестиха по-рано през днешния ден за конфликти сред турската войска и " Тахрир аш Шам " покрай село Кафр Лусин. След това зоната бе спокойна.

Бунтовническите сили, които ще вземат участие в интервенцията в Идлиб, обявиха през вчерашния ден, че чакат тя да стартира доста скоро.

Джихадистката група " Тахрир аш Шам " разгласи, че всяко навлизане в Идлиб " няма да бъде пикник " за нейните врагове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР