Турски военен е бил убит, а друг - ранен в

...
Турски военен е бил убит, а друг - ранен в
Коментари Харесай

Американските войски в Сирия ще бъдат преместени в Ирак

Турски боен е бил погубен, а различен - ранен в Сирия. Нападението е било осъществено от кюрдските сили, макар оповестеното помирение, оповестява турското министерство на защитата. Освен това стана ясно, че американските войски в Сирия ще бъдат преместени в Ирак.

Близо хиляда американски военни се чака да бъдат преместени от североизточна Сирия в западен Ирак. Това удостовери министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър.

По думите му, те ще продължат оттова битката с " Ислямска страна ". Шефът на Пентагона заяви още, че след диалози с френския си сътрудник и с генералния секретар на НАТО е било реализирано единодушие за среща в Брюксел, отдадена на акцията против групировката.

Марк Еспър, Министър на защитата на Съединени американски щати: На военно равнище ще обсъдим идната фаза против ИДИЛ. Това е най-голямото ми терзание. На второ място е отбраната на нашите сили отвън Сирия. Работим по тези елементи. Това е главната причина за срещата с нашите съдружници и сътрудници.
Засега не е ясно дали американските войски ще употребяват Ирак като база за антитерористични удари в Сирия против бойците на " Ислямска страна ".

Същевременно Турция прикани Вашингтон да употребява въздействието си и да убеди кюрдските сили да се изтеглят без произшествия от североизточна Сирия, според съглашението за преустановяване на огъня.

То беше контрактувано по време на посещаване в Анкара на американския вицепрезидент Майк Пенс и планува 120-часово преустановяване на турската интервенция, както и основаването на 32-километрова зона за сигурност по турско-сирийската граница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР