Турски сухопътни войски в около 22.00 ч. вчера са пресекли

...
Турски сухопътни войски в около 22.00 ч. вчера са пресекли
Коментари Харесай

Турция започна и сухопътна операция в Сирия

Турски сухопътни войски в към 22.00 ч. през вчерашния ден са пресекли границата и са навлезли на територията на Сирия. Това заяви в Туитър министерството на защитата, наблягайки, че това е вторият стадий от военната интервенция, която стартира по-рано през вчерашния ден с удари на самолети F-16 и артилерия против „ позиции на терористичните групировки ПКК/СЗН (Кюрдската работническа партия/Сили за отбрана на народа - бел.ред.) и ДАЕШ “.

„ Турската войска и Сирийската свободна войска навлязоха на изток от реката Ефрат и започнаха сухопътна интервенция в границите на военната интервенция Извор на мира “, се показва в известието.

Турските командоси са навлезли в Сирия по три посоки и са стигнали до градовете Рас ал Айн и Тал Абияд, се показва в същото известие.

В същото време военни специалисти показват, че почналата през вчерашния ден атака на турската войска в Северна Сирия е най-мащабната военна интервенция на турската войска след десанта на турските войски на остров Кипър и установяването на едностранно приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР