Турски служител в почетното консулство на Швеция в Измир е

...
Турски служител в почетното консулство на Швеция в Измир е
Коментари Харесай

Простреляха секретарка на Шведското консулство в Измир

Турски чиновник в почетното консулство на Швеция в Измир е бил прострелян и е тежко ранен пред постройката на консулството, заяви държавната телевизия TRT, представен от Ройтерс.

Ранената е жена, която е работила като секретар в дипломатическата задача, е в сериозно положение.

„ Лечението на нашия ранен жител, който беше трансфериран в болничното заведение Тепечик от незабавните здравни екипа на тел. 112 “, се споделя в изказването на губернатора на Измир и се добавя:

„ Извършителят е арестуван дружно с употребяваното при случая оръжие от нашите чиновници по сигурността, кто тече правосъдно разследване “.

Кабинетът на шефа на Измир също по този начин уточни, че арестуваният е турски жител, регистриран в източната провинция Агри.

Полицията проверява случая, допълват от там.

Според други турски медии, стрелецът е жител с „ умствени увреждания “ и че е направил нападението, откакто молбата му за виза е била отхвърлена.

Междувременно турският министър на правораздаването Йълмаз Тунч осъди офанзивата, като добави, че „ е почнало правосъдно следствие във връзка с пагубния случай “.

Шведското външно министерство заяви, че е в стеснен контакт с генералното консулство в Истанбул след случая със стрелбата.

Почетните консулства съставляват ползите на своите жители в чужбина, само че не се ръководят от професионални дипломати.

Отношенията сред Швеция и Турция са деликатно следени тази година, най-много поради несъгласията към кандидатурата на Стокхолм за НАТО и изгарянето на Корана в скандинавската страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР