Турски следователи провеждат оперативно-следствени действия в крайградска къща в окръг

...
Турски следователи провеждат оперативно-следствени действия в крайградска къща в окръг
Коментари Харесай

Търсят останки от Кашоги във вила южно от Истанбул

Турски следователи организират оперативно-следствени дейности в крайградска къща в окръг Ялова на юг от Истанбул в границите на делото за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги, оповестява ТАСС, като се базира на телевизионния канал ЕнТиВи.
В информацията се споделя, че криминалистите обръщат особено внимание на вътрешния двор на вилата и на градината й, предава Българска телеграфна агенция.
Според телевизия "Хабер тюрк " следователите търсят следи от останките на журналиста.
По-рано турските управляващи оповестиха, че един ден преди гибелта на Кашоги в Истанбул са пристигнали три групи саудитски жители. Те са отишли в генералното консулство, а също по този начин са проучили Белградската гора на север от Истанбул и са посетили окръг Ялова южно от града. В тази провинция, в околия Термал, се намира крайградска къща, където по-рано е бил видян саудитски дипломатически автомобил и която може да е директно или индиректно обвързвана със сътрудници на генералното консулство.
Кашоги, прочут критик на политиката на Рияд, изчезна при посещаване на саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха че той е бил погубен след спор в постройката на консулството. 11 души са упрекнати в присъединяване в убийството, като за петима от тях саудитската основна прокуратура желае смъртна присъда. Според Рияд първичните планове са били Кашоги да бъде отведен в Саудитска Арабия, а не да бъде погубен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР