Турски самолети-цистерни KC-135R Stratotanker извършиха зареждане във въздуха на американските

...
Турски самолети-цистерни KC-135R Stratotanker извършиха зареждане във въздуха на американските
Коментари Харесай

US-бомбардировачи летяха продължително над Черно море

Турски самолети-цистерни KC-135R Stratotanker направиха зареждане във въздуха на американските стратегически бомбардировачи B-1B Lancer по време на полета им над Черно море, оповестява ТАСС, като се базира на турското министерство на защитата. 

В петък два американски стратегически бомбардировачи B-1B извършиха нескончаем полет над Европа и Черно море. На разнообразни стадии с тях взаимодействаха също полски изтребители F-16 и МиГ-29, румънски F-16 и МиГ-21, украински Су-27 и МиГ-29. В прес-службата на Европейското и африканското командване на американските Военновъздушни сили се прецизира, че взаимоотношението на B-1B с турски и украински самолети е било осъществено за пръв път. 

При полета над неутрални води над Черно море американските бомбардировачи са били проследени от съветски изтребители Су-27 и Су-30. 

Според съветското министерство на защитата, след появяването на съветските изтребители, американските бомбардировачи са трансформирали посоката на полета от държавната граница на Русия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР