Турски съд разпореди освобождаването на двама гръцки войници, задържани през

...
Турски съд разпореди освобождаването на двама гръцки войници, задържани през
Коментари Харесай

Задържаните за шпионаж в Турция гръцки войници са вече на родна земя

Турски съд разпореди освобождението на двама гръцки бойци, арестувани през март по обвинявания в шпионаж и нелегално прекосяване на границата. Случаят докара до напрежение сред Атина и Анкара. Съд в Одрин реши, че двамата бойци ще бъдат съдени, без да бъдат в ареста.

Турският съд извади от ареста двамата гръцки бойци

Двамата гръцки военнослужещи са пристигнали в Солун със самолета на премиера тази нощ, предава гръцкият ефирен канал "Skai ".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЯХНОТО ПРИБИРАНЕ У ДОМА

Заместник-министърът на защитата Георгиос Катрогалос и заместник-началникът на гръцкия общоприет щаб Константинос Флорос са отлетели с премиерския аероплан от военното летище в Елефсина, покрай Атина, до летище наоколо до Одрин, където двамата военнослужещи са били докарани с кола.

Оттам са изхвърчали назад и са кацнали на летището в Солун, където са били посрещнати от министъра на защитата на Гърция Панос Каменос и началника на Гръцките военновъздушни сили, както и от околните им. Те са закарани до 424-та военна болница за медицински прегледи.

По-рано Панос Каменос е разговарял по телефона с турския си сътрудник Хулиси Акар, като е изразил насладата си от освобождението на двамата гранични чиновници и е го е поканил на посещаване в Атина.

Ердоган изиска замяна, Ципрас: Няма да стане

Освобождаването от турски съд на двамата гръцки бойци е акт на правдивост, съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас.

Това ще способства за подсилване на другарството, добросъседството и стабилността в района, се споделя в известие на Ципрас.

Ципрас: Ще защитим всяка педя от територията ни

Ангелос Митретодис и Димитрис Куклацис бяха задържани през март, когато до момента в който били на нормален патрул по границата, се объркали вследствие на неприятното време и по неточност навлезли на територията на Турция.

Турското правораздаване ги упрекна в опит за шпионаж.

Във вторник съдът в Одрин анулира мярката задържане под стража за двамата, а обвиняванията в шпионаж бяха свалени.

Делото продължава по обвиняването в нелегално прекосяване на границата, само че на двамата гръцки военнослужещи не бяха наложени никакви ограничаващи ограничения и те можаха да изоставен страната.

Ново напрежение сред Анкара и Атина поради остров

Турски бойни самолети над Атина

Гърция изпраща 7000 бойци на турската граница

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР