Турски поток вероятно ще минава през България, това е един

...
Турски поток вероятно ще минава през България, това е един
Коментари Харесай

Анатолий Макаров: „Турски поток“ е ключов за Русия, вероятно ще мине през България

”Турски поток ” евентуално ще минава през България, това е един от основните планове за Русия. Москва и Брюксел работят взаимно по изработването на нова инструкция, в която да бъдат включени плановете „ Турски поток “ и „ Северен поток “.
Това декларира съветският дипломат Анатолий Макаров на годишната си конференция пред български медии, оповестява БГНЕС.

Един от основните планове за Русия е развиването на „ Турски поток “. Запитан дали има смяна в маршрута след срещата на Путин и Ципрас, Макаров съобщи, че проектът остава, както са го оповестили руснаците, а точно през България.

Дипломатът няма публична информация, че тръбата ще се пренасочи от Турция към Гърция за Италия. Все отново, по думите му, разновидности не липсват и персонално той не изключва нито един от тях „ Пак споделям, срещата сред двамата няма финален темперамент и решения, просто диалози “.

Руският дипломат разкри, че Москва и Брюксел работят взаимно по изработването на нова инструкция, в която да бъдат включени плановете „ Турски поток “ и „ Северен поток “.

Макаров отговори на въпрос дали Русия се опасява от конкуренцията на американския полутечен газ в България и в Европа като цяло.

" Не мога да кажа, че Русия се опасява, тъй като американският газ се търгува по-скъпо в Европа спрямо цената, която го доставя Русия ", уточни той.

На въпрос дали Русия е подготвена да отговори на американския политически напън против Северен и Турски поток дипломатът изясни, че към този момент не вижда никакви съществени аргументи това да има отрицателни последици.

Никой не се съмнява от изгодите от съветския газ, само че стопанската система пада жертва на политиката. Ситуацията в действителност по никакъв начин не е елементарна и лесна. Политиката тук е непотребна, това въпреки всичко са търговски планове, посочи Макаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР