Турски поток ще започне да доставя природен газ по две

...
Турски поток ще започне да доставя природен газ по две
Коментари Харесай

Москва: Приоритетът ни е „Турски поток” да е до Австрия през България

" Турски поток " ще стартира да доставя природен газ по две тръби от 1 януари 2020 година Това заяви съветският енергиен министър Александър Новак, представен от Анадолската организация.

В изявление за телевизионния канал Россия 24 Новак разясни, че към момента организират договаряния за маршрута на втората тръба.

" Имаме разнообразни разновидности. Първият маршрут е през Гърция до Италия. И вторият вид е тръбата да стигне до Сърбия, Унгария и Австрия през България ", сподели министърът и добави, че " целта ни е втората тръба да минава през България до Австрия ".

По думите му " Турски поток " ще стартира да доставя природен газ от 1 януари 2020 година, потенциалът на двете тръби ще бъде 31,5 милиарда кубични метра.

Шефът на Газпром Алексей Милер заяви през предходната седмица, че строителството на офшорния сектор ще бъде приключен до два месеца.

Първата тръба от Русия до Турция през Черно море ще доставя 15,75 милиарда кубични метра природен газ на турската страна, до момента в който втората тръба ще е за доставка на газ за Европа.

Преди дни съветският водач Владимир Путин изрази вяра, че цяла Европа няма да наподобява като България при реализацията на плана за газопровод " Северен поток-2 ", имайки поради отхвърли на нашата страна от строителството на газопровода " Южен поток ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР