Турски поток“е най-голямата разкрита схема за източване на пари от

...
Турски поток“е най-голямата разкрита схема за източване на пари от
Коментари Харесай

„Турски поток“ е най-голямата разкрита схема за източване на пари от бюджета

„ Турски поток “е най-голямата разкрита скица за източване на пари от бюджета. Проектът не е получавал европейско финансиране и е напълно срещу националните ползи на България.

Според Антикорупционния фонд досега по плана са изразходвани най-малко 3 милиарда лв..

От Антикорупционния фонд, BIRD.BG, Свободна Европа разкриват голям брой данни, с които се снабдяват по отношение на газопровода.

„ Турски поток “ е най-голямата разкрита скица за източване на пари

Според Лора Георгиева от Антикорупционния фонд над 3 милиарда лв. са изразходваните досега средства от бюджета поради „ Турски поток “ – план, който по думите ѝ обслужва само съветските ползи по индиректен метод, разрешава на Путин да стартира войната в Украйна.

„ Защото, точно посредством „ Турски поток “ се заобикаля Украйна и се дава опция на Русия да изнася газ за Сърбия, Унгария и други страни, без да се постанова да минава през Украйна. Това е един план, който е напълно финансовата тежест от него, се понася от всички български жители “, разяснява тя.

Газопроводът е най-голямата разкрита скица за източване на пари и разкрива корупцията на български политици, взели участие в разнообразни енергийни покупко-продажби, съобщи енергийният специалист Илиян Василев.

„ Аз не знам за 30 години преход нещо, което да е по-фрапантно разкрито, удостоверено с документи за това изменничество към националните ползи “, уточни той.

От БОЕЦ са внесли отчет в ДАНС, както и в Народното събрание и упорстват да бъде основана Анкетна комисия по плана Турски поток..

„ Нашата цел е да се стигне до съответни резултати, действително следствие, покачване на обвинявания, съд и затвор за виновните за това закононарушение “, разяснява Любо Венков.

Журналистите упорстват Софийската градска прокуратура да даде информация за инспекцията, която стартира през август предходната година по отношение на газопровода „ Турски поток “, написа БНР.

Източник: trafficnews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР