Турски оръжейни компании, изработващи части за изтребителя F-35, смятат да

...
Турски оръжейни компании, изработващи части за изтребителя F-35, смятат да
Коментари Харесай

Турски компании обмислят да произвеждат части за F-35 у нас

Турски оръжейни компании, изработващи елементи за изтребителя F-35, считат да реалокират производството си в България, оповестява всекидневникът " Дюня ", представен от bTV.

Целта им е да избегнат вероятни американски наказания, откакто бе прекъснато присъединяване на Турция от взаимната стратегия за основаването на самолета.

Югоизточната ни съседка бе суспендирана от програмата за F-35, откакто получи първата доставка с съветските ракети С-400 през юли 2019 година Съединени американски щати възприемат наличието на съветско военно съоръжение в отбранителната система на НАТО като допустима опасност за сигурността, напомня изданието " Ахвал ".

Турция рискува върху нея да бъдат наложени още американски наказания по силата на закона, умислен да окаже напън на трети страни, работещи с съветския военно-промишлен комплекс.

" Дюня " заяви в четвъртък, цитирайки собствен източник от турската оръжейна промишленост, че отбранителни компании от централната анадолска провинция Ескишехир обмислят различни места за преместването на своето произвеждане поради опцията от нови американски наказания.

Осем турски компании създават 937 елементи за новия американски изтребител и са непосредствено наранени от решението на Вашингтон да изключи Анкара от програмата за взаимно произвеждане на F-35.

Някои компании даже са почнали да преглеждат вероятни индустриални площадки в България, където да продължат производството на части за F-35.

Отношението на турското държавно управление към концепцията на фирмите да реалокират производството на авиочастите в чужбина било позитивно, споделя източникът на " Дюня ", който добавя, че се търсят различни индустриални площадки, с цел да не се пропилява опитът, добит в изработването на частите за F-35.

Американските наказания са ориентирани към Турция, само че не и към турските компании, ето за какво преместването на производството в България може да помогне на Анкара да резервира придобивките от присъединяване ѝ в програмата за производството на F-35, изяснява източникът на " Дюня ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР