Турски официални представители са казали на намиращата се в Анкара

...
Турски официални представители са казали на намиращата се в Анкара
Коментари Харесай

Турция с настоятелен призив към Русия за Идлиб

Турски публични представители са споделили на намиращата се в Анкара съветска делегация, че в сирийския регион Идлиб би трябвало неотложно да бъде открито трайно прекъсване на огъня, оповестяват международните организации.

По време на диалозите в Анкара през днешния ден турските представители са споделили на съветската делегация, че напрежението в Идлиб би трябвало да бъде понижено и че сирийските държавни сили, подкрепяни от Москва, би трябвало да се изтеглят до границите, избрани в съглашението за деескалация от 2018 година сред Турция и Русия.

Днес е третият ден от договарянията сред двете делегации. Те са завършили и съветската делегация се връща в страната си. Президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, може да се срещнат в Москва на 5 или 6 март.

Това заяви през днешния ден представителят на съветския президент Дмитрий Песков. Песков съобщи, че през днешния ден е била обсъждана тематиката за възможна среща на ръководителите на двете страни. Работи се по среща на президентите Путин и Ердоган в Москва на 5 или 6 март, сподели представителят.

Днес двамата водачи разговаряха по телефона и подчертаха нуждата от взимане на спомагателни ограничения за нормализиране на ситуацията в Северозападна Сирия. Договорено е било и да се работи за образуване в скоро време на среща на високо ниво.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР