Турски кораб не е позволил на новата военноморска мисия на

...
Турски кораб не е позволил на новата военноморска мисия на
Коментари Харесай

Турски кораб не разреши на ЕС да го провери край Либия

Турски транспортен съд не е разрешил на новата военноморска задача на Европейски Съюз да извърши инспекция за спазването на ембаргото на товарен транспортен съд край крайбрежията на Либия, съобщи AFP, базирайки се на европейски източници.
Гръцки боен транспортен съд от интервенцията „ Ирини “ се опитал да извърши инспекция на товарния транспортен съд в сряда, само че това не му се удало поради турския боен конвой, настояват медийни изявления в Турция и Гърция.
Петер Стано, представител по външната политика на Европейски Съюз, удостовери, че транспортен съд от задачата „ Ирини “ подал сигнал за прекъсване на съда, само че „ отговорът не бил одобрителен “ и ревизия не била осъществена. 
„ Извършваме спомагателна инспекция на информацията и аргументите за това държание “, сподели Стано. 
Операция „ Ирини “ бе основана за да не позволява приток на оръжия към Либия, където приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие в Триполи има за съперник силите на ген. Халифа Хафтар, който е подкрепян от Русия.
Турция мощно поддържа държавното управление в Триполи, което през последните седмици си върна контрола върху всички значими територии в Западна Либия, като изтласка от тях силите на Хафтар, пробвали се да завладяват столицата при 14-месечната си атака. 
От старта на интервенцията предишния месец „ Ирини “ е направила инспекция на 75 кораба, сподели Стано. Той обаче уточни, че без единодушието на проверявания съд или неговия конвой, представителите на „ Ирини “ не могат да се качат на борда за ревизия. 
При такава обстановка казусът се предава на комисия от специалисти на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР