Турски компании, занимаващи се с производство на части за американските

...
Турски компании, занимаващи се с производство на части за американските
Коментари Харесай

Borsatek: Производители на части за F-35 оглеждат терени в България за завод

Турски компании, занимаващи се с произвеждане на части за американските изтребители F-35, обмислят да реалокират бизнеса си в България поради американските наказания, предава турският стопански информативен уебсайт borsatek.com, представен от money.bg.

Медията се базира на лични източници, съгласно които фирмите, произвеждащи елементи в Ескишехир, изключително компанията Alp Aviation, устремено гледат към българска земя. Производителите дори към този момент разглеждали терени в България.

Според информацията пренасочването на производството у нас разумно се дължи на наложените наказания от страна на Съединени американски щати, които се плануват в бюджета за защита на страната за 2020 година.

В глобите е планувана възбрана Турция да получава доставки на изтребители F-35, елементи за самолетите и друго съоръжение, както и да създава такива.

Към момента в южната ни съседка се създават близо 1 000 елементи за F-35, в това число каросерията на изтребителите, други елементи по корпуса и моторите, както и по-голямата част от оборудванията за кацане.

Премествайки заводите си за произвеждане на частите в България, турските компании няма да изгубят доста от американските забрани.

Според медията мнението на държавното управление по отношение на това решение на компаниите също е позитивно. Като доводи за това се акцентира, че ще е хубаво фирмите да запазят опита си, насъбран до момента в производството на частите.

Съединени американски щати и Турция влязоха в дълъг спор към желанието на президента Ердоган да закупи съветски зенитно-ракетни системи S-400 и американски изтребители F-35. Доналд Тръмп неведнъж съобщи, че този ход ще направи покупката на самолетите невероятно.

Въпреки заканите в средата на месец юли Турция стартира да получава съветските Противовъздушна отбрана системи.

Малко по-късно Съединени американски щати изключиха Турция от програмата за F-35. По данни на Пентагона по този метод южната ни съседка ще загуби 9 милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР