Турски компании ще строят жп участъка Елин Пелин-Вакарел. Това се

...
Турски компании ще строят жп участъка Елин Пелин-Вакарел. Това се
Коментари Харесай

Турски фирми ще строят жп участъка Елин Пелин-Вакарел за близо 600 млн. лева

Турски компании ще строят жп сектора Елин Пелин-Вакарел. Това се разбра през днешния ден, откакто генералният шеф на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) Красимир Папукчийски подписа контракта за рационализация на трасето, което е част от плана за възобновяване на жп линията София-Пловдив.

Обединението ДЗЗД " Джен-Дуй жп Елин Пелин " ще извърши плана за близо 600 млн. лв. с Данък добавена стойност. Срокът за реализирането му е 72 месеца.

Участъкът сред Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и сложен за осъществяване от цялото трасе. Неговата дължина е почти 20 км и в обсега му попада бъдещият максимален жп тунел в България, с дължина 6.8 км. Подобно оборудване не е строено в страната от 50-те години на XX век, когато в интервала 1949-1951 година е издигнат тунел Козница, свързващ Стара планина и Същинска Средна гора.

В рамките на обекта ще бъдат построени нова гара в Елин Пелин, спирка при Побит Камък, разграничен пост на Вакарел и връзката му с гарата в града. В обсега на плана са включени нова контактната мрежа и нови системи и уреди на външно електро-захранване и външно осветяване на гаровите региони.

Ще бъдат построени и 2 двутръбни тунела с приблизителна обща дължина 1.5 км, пътен надлез и пътен подлез, 8 моста и естакади, 11 водостоци, шумозащитни уреди с приблизителна дължина 700 м, отводнителни уреди, нови системи за сигнализация и телекомуникация в гарите и междугарията и създаване на нови системи за видео наблюдаване и пътнически осведомителни системи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР