Турски и руски военни специалисти поддържат контакт след обстрела по

...
Турски и руски военни специалисти поддържат контакт след обстрела по
Коментари Харесай

Ердоган призова Русия да не застава на пътя на Турция в Сирия

Турски и съветски военни експерти поддържат контакт след обстрела по турски военнослужещи в сирийската провинция Идлиб, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Наши генерали се намират в непрекъснат контакт и водят диалози. На базата на тези диалози ние продължаваме своите интервенции ", сподели Ердоган.

Той прикани Русия да не застава на пътя на Турция, защото дейностите на страната му не са ориентирани към съветската страна, а само и единствено към сирийския режим.

Ердоган изрази готовността си да разиска най-новия случай в Идлиб с съветския президент Владимир Путин. " Ако е належащо, ще се обадя на моя събеседник и ще откроя сериозността на тази тематика ", добави турският водач.

Според министерството на националната защита на Турция през днешния ден са убити четирима турски бойци, а девет са ранени вследствие на обстрел на позициите им в региона на селището Саракиб в Идлиб. Ведомството уточни, че сирийската войска е направила обстрела макар обстоятелството, че е била известена авансово за позициите на турските сили. По-късно Ердоган съобщи, че турската авиация и артилерия са дали отговор с ответен огън против 40 цели в Идлиб, при което са " обезвредени " 30-35 сирийци.
Според данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида са убити шестима сирийски военни, заяви Асошиейтед прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР