Турски хеликоптер е прелетял вчера в района на източното гръцко

...
Турски хеликоптер е прелетял вчера в района на източното гръцко
Коментари Харесай

Турски хеликоптер прелетя край гръцки остров с изключени транспондери

Турски хеликоптер е прелетял през вчерашния ден в региона на източното гръцко егейско островче Ро , западно от додеканезкия остров Кастелоризо, на ниска височина , оповестяват гръцките медии.

Хеликоптерът е напуснал региона, откакто гръцки военни са реагирали с предупредителни изстрели .

Не е ясно какъв тип хеликоптер е взел участие в случая, който е станал към 23:30 часа нощес .

Източници от гръцкото военно министерство са прецизирали, че гръцките военни са работили според разпоредбите.

Източниците от Министерството на защитата на Гърция са декларирали, че случаите от този тип са предопределени за вътрешна консумация в Турция . Те прибавят, че Гърция се въздържа от всевъзможни провокации и ще реагира на сходни дейности в сходство с интернационалните правила.

В обява в " Туитър " военният министър в сянка на главната опозиционна партия " Нова народна власт " Василис Кикилиас разкритикува министерството, че не е предоставило детайлности за случая.

В неделя два турски изтребителя навлязоха в гръцкото въздушно пространство , пренебрегвайки неофициалния мораториум върху военната интензивност, който е нормален сред Гърция и Турция по време на огромните религиозни празници. Всички нарушавания са били осъществени от два турски изтребителя Ф-16 , които са прелетели над група дребни острови в североизточната част на Егейско море .

От канцеларията на гръцкия министър председател Алексис Ципрас реагираха на вчерашния случай край остров Ро, изтъквайки, че турският хеликоптер е летял покрай източния егейски остров с изключени транспондери, само че не е нарушил гръцкото въздушно пространство .

Полетът с изключени навигационни светлини се случва в подтекста на " безвредната провокативност ", прибавиха от кабинета на Ципрас и подчертаха, че сходни тактики съставляват заплаха от евентуални произшествия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР