Турски гражданин, работещ като програмист у нас, загина, след като

...
Турски гражданин, работещ като програмист у нас, загина, след като
Коментари Харесай

Мъж падна от сграда в центъра на Бургас, паникьосал се заради пожар в мазето

Турски жител, работещ като програмист у нас, почина, откакто скочи от третия етаж на жилищна постройка на бургаската улица „ Хаджи Димитър “.

33-годишният мъж се паникьосал, откакто в населявания от него апартамент почнал да навлиза гъст пушек от пожар в избените пространства на кооперацията. Инцидентът станал към 15.30 ч. през днешния ден. Половин час по-рано живеещият в постройката Атанас Джестанов слязъл в мазето, с цел да реже остарели железа с ъглошлайф. Искра обаче запалила насъбран в мазето стиропор. Гъстият пушек обгазил цялата пететажната постройка.
 
 пожар Снимки: Лалка Димитрова
„ 30 метра дим се извиваше нагоре “, описаха очевидци пред кореспондент на Дарик. Хората почнали да напущат постройката. Загиналият турчин излязъл на балкона и опитал да се спусне по водосточната тръба, с цел да се избави. Събралите се пред входа съседи го предизвестили, че може да падне, само че мъжът не ги послушал. Паднал на паважа с главата надолу, споделиха очевидци на нещастието.
 
 пожар Снимки: Лалка Димитрова-->
" Почти нищо не видяхме, само че дима го усетихме. Много беше задимено. Помислихме, че някой от жилищата гори. Жалко за момчето, което почина. Много спокоен беше, поздравяваше. Живееше тук от към два месеца ", сподели живеещи в кооперацията. След идването на пожарната е почнала всеобща евакуация на постройката. В болничното заведение в Бургас са откарани две деца, за които се допуска, че са обгазени. Към този миг ток в постройката няма.
 
 пожар Снимки: Лалка Димитрова
„ Едни железа стъргах с флекса. Подпалих един куп стиропор, оттова нататък в избата, три метра подземен, потегли пушек в коридорите. Не мога да кажа какво е станало. Много прекрасен, младеж беше починалия, на 32 години, турчин, бях другар с него. Пили сме водка 3-4 пъти ”, описа 73-годишният Атанас Джестанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР