Турски експерти ще претърсят сградата на саудитското консулство в Истанбул

...
Турски експерти ще претърсят сградата на саудитското консулство в Истанбул
Коментари Харесай

Обискират саудитското консулство в Истанбул

Турски специалисти ще претърсят постройката на саудитското консулство в Истанбул през днешния ден следобяд, оповестява в. „ Дейли сабах “, представен от Българска телеграфна агенция. Действията са планувани в границите на случая с изчезналия при започване на месеца саудитски публицист и отстъпник Джамал Хашоги.

Проверката стана допустима след телефонен диалог сред турския президент Реджеп Ердоган и принц Халед ал Файсал – восокопоставен член на саудитското кралско семейство и консултант на крал Салман.

Изчезналият публицист евентуално е погубен в Истанбул

Хашоги е в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул ,

с цел да получи документи за идната си сватба. Турските управляващи и годеницата му обявиха, че той по този начин и не е излязъл от там.

Има съмнения, че Хашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. „ Вашингтон пост “, може да е бил погубен. Саудитска Арабия дефинира обвиняванията като неоснователни, само че не показа доказателства, че журналистът е напуснал постройката.

Саудитската делегация дойде преди дни в Турция за взаимно следствие на изгубването на Хашоги.

Междувременно

кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд разпореди на държавен обвинител да стартира вътрешно следствие

на случая с изгубването на саудитския публицист Джамал Хашоги, съобщи организация Ройтерс, базирайки се на поискал анонимност представител на саудитските управляващи.

Европейският съюз чака от управляващите на Саудитска Арабия пълноценно съдействие в следствието на случая с изчезналия публицист, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

„ Европейският съюз чака пълноценно следствие от управляващите на Саудитска Арабия, пълноценно съдействие с турските управляващи. Надяваме се на бистрота и цялостно изясняване на случилото се “, уточни Могерини на съвещание на външните министри от Европейски Съюз в Люксембург.

Турция откри записи, Тръмп заплаши с наказване

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР