Турски дипломати донесоха баклава с мед за Бойко Борисов Армията

...
Турски дипломати донесоха баклава с мед за Бойко Борисов Армията
Коментари Харесай

Българската армия ще пази турските инвестиции в Пловдивско

Турски дипломати донесоха саралия с мед за Бойко Борисов

Армията на република България ще пази турските вложения и студенти в региона. Това съобщи командирът на специфичните сили бригаден военачалник Явор Матеев на подписването на съглашението за съдействие сред Област Одрин и Пловдив, което завърши преди минути. Матеев акцентира, че повече от 50% от българската войска е съсредоточена в Пловдив, Асеновград и Карлово, което подсигурява сигурността на съдействието.

Думите на генерала бяха в допълнение на казаното от регионалния шеф Здравко Димитров, който съобщи пред одринския си сътрудник, че „ всеки един лев и $, който пристигна в пловдивска област ще бъде обезпечено сигурен “.

На подписването на съглашението участваха още генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, дипломати, представители на бизнеса и сферата на образованието.

Страните подписаха съглашение за съдействие и взаимна активност в региона на стопанската система, науката и културата. Очаква се в пловдивско да стартират да идват доста студенти от южната ни съседка, които да получат обучение в областта на селското стопанство и питателните технологии, защото в Одрин няма сходни специалности във ВУЗ-овете.

Представителите на пловдивските висши образователни заведения обявиха, че преди години е имало доста студенти от Турция, само че през днешния ден броят им е намалял, тъй като мъчно се признават дипломите, като обявиха предпочитание за задълбочаване на съдействието. Предстоят и нови вложения от страна на бизнеса в региона.

Официалната среща приключи с подписването на съглашението, което беше посрещнато с овации, и замяна на дарове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР