Турски депутат от кюрдската Демократична партия на народите /ДПН/ бе

...
Турски депутат от кюрдската Демократична партия на народите /ДПН/ бе
Коментари Харесай

Осъдиха турски депутат на 6 г. затвор за членство в терористична организация

Турски народен представител от кюрдската Демократична партия на народите /ДПН/ бе наказан на шест години и три месеца затвор за участие във въоръжена терористична организация, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Присъдата на Кемал Бюлбюл, народен представител от Анталия, бе произнесена от съд за тежки закононарушения в Диарбекир. Подсъдимият не участва на произнасянето на решението на съда.

Присъдата ще бъде изпратена на секретариата на турския парламент и на дирекцията по наказателните въпроси на правосъдното министерство.

Турските управляващи упрекват ДПН във връзки с Кюрдската работническа партия /ПКК/, само че ДПН отхвърля тези обвинявания и декларира, че преследваните от правораздаването нейни представители са жертва на репресии заради мощната си опозиция против турския президент.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР