Турски бойни самолети и танкове бомбардираха стратегически хълм в предградията

...
Турски бойни самолети и танкове бомбардираха стратегически хълм в предградията
Коментари Харесай

Засилени турски удари по северния сирийския град Африн

Турски бойни самолети и танкове бомбардираха стратегически рид в предградията на сирийския град Африн през днешния ден, а подкрепени от Анкара сирийски бунтовници влязоха в тежки сражения с кюрдските милиции. Това заяви държавната турска телевизия ТРТ, представена от ДПА.

Кадри, излъчени по ТРТ, демонстрираха детонации и пушек, издигащ се над планината Бурсая край Африн, която съгласно малкия екран е от "стратегическо значение ".

Сирийският център за наблюдаване на човешките права (СЦНЧП) удостовери интензивни въздушни удари и обстрел на Африн през днешния ден.

Сирийското държавно управление заяви, че турският обстрел на държания от кюрдите район Африн е нанесъл съществени вреди на античния храм Аин Дара - храм от желязна ера с остатъци на огромни изваяни базалтови блокове. Снимки в интернет, които Ройтерс не можа да удостовери от самостоятелен източник, демонстрират кратер от снаряд в обекта.

Изявление на отдела за антики на сирийското държавно управление, представено от сирийските медии, приканва на Турция да бъде оказан интернационален напън, с цел да бъде предотвратено обстрелването на археологически и културни обекти. СЦНЧП уточни, че Аин Дара е бил изложен на турски обстрел, провокирал съществени вреди, само че не и жертви, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР