Турски бизнесмен, търгуващ с текстил, бе арестуван в рамките на

...
Турски бизнесмен, търгуващ с текстил, бе арестуван в рамките на
Коментари Харесай

Албанската полиция задържа 150 килограма хероин

Турски предприемач, търгуващ с текстил, бе задържан в границите на акция на албанската полиция по разкриването на база за хероин наоколо до северния албански град Хас. Името на арестувания не се оповестява, само че източници от проверяващите органи удостоверяват, че търговията с текстил е прикритие за внасянето в Албания на опиат за производството на хероин, написа БГНЕС.
Опиумът се създава най-вече в Афганистан, откъдето е превозен до Албания през Турция и Косово. В базата за хероин, която полицията откри на 19 октомри в селото Бреног при Хас, опиумът се преработвал и пускал на пазара в западноевропейските страни, показват локални медии.
В интерес на следствието албанските управляващи не оповестяват детайлности, само че се търсят още няколко души, измежду които и лицето, което е подготвяло хероина. „ Химикът “ по непотвърдена информация е чужденец. В деня на акцията, полицията арестува петима албански жители, измежду които и една жена, и конфискува 160 пакета с хероин с общо тегло от към 150 кг - подготвени за превозване в пътни чанти.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР