Турската военна операция в Северна Сирия срещу съюзени с Вашингтон

...
Турската военна операция в Северна Сирия срещу съюзени с Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ: Турската операция в Сирия отслаби борбата срещу ИД

Турската военна интервенция в Северна Сирия против съюзени с Вашингтон кюрдски сили отслабва битката против групировката "Ислямска страна ".

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Операцията на Анкара отклони интернационалната коалиция от битката с ИД в източната част на Сирия, тъй като кюрдски сили се пренасочват към анклава Африн, съобщи Тилърсън в Кувейт след среща на интернационалната антиджихадистка коалиция.

"Ние сме в контакт с нашия натовски съдружник Турция и считаме, че е значимо турците да осъзнават по какъв начин се отразява тази интервенция на главната ни задача - успеха над ИД ", добави той. "Тази седмица ще посетя Анкара и ще обсъдя в допълнение с тях по какъв начин можем да продължим да работим дружно по тази извънредно значима задача ", заяви Тилърсън.

На 20 януари Турция стартира интервенция "Маслинова клонка " против кюрдските Сили за отбрана на народа, считани от Анкара за терористична формация, само че съюзени със Съединени американски щати в битката против ИД в Сирия. Възстановяването на единството на страните от Залива е в полза на всички в района, съобщи Тилърсън и прикани да се откри решение на дипломатическия спор с Катар, съобщи Ройтерс. През юни м.г. Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн скъсаха дипломатическите си връзки с Катар, като го упрекнаха, че поддържа тероризма. Катар отхвърля обвиняването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР