Турската военна офанзива в Северна Сирия ще продължи, независимо от

...
Турската военна офанзива в Северна Сирия ще продължи, независимо от
Коментари Харесай

Ердоган продължава битката в Сирия, въпреки апелите на Пенс и САЩ

Турската военна атака в Северна Сирия ще продължи, без значение от апелите на Съединени американски щати за прекъсване на военните дейности. Макар да продължи повече от 4 часа, срещата сред американският вицепрезидент Майк Пенс и турския водач Реджеп Тайип Ердоган в Анкара се оказа безплодна.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изпратил писмо до Ердоган още в деня на започването на офанзивата (9 октомври), призовавайки го въпросът да се реши със договорка, а не със мощ.
В противоположен случай Тръмп е заречен да наложи наказания и мита, които " ще бъдат пагубни за турската стопанска система ". Американският президент е призовал турския си сътрудник да не се прави на мъж и да не бъде простак, тъй като това съществено ще навреди на имиджа му по света, а историята ще го запомни като " демон ".
Ердоган е пренебрегнал предизвестията и е изхвърлил писмото в кошчето. " Писмото, което Тръмп изпрати, не оказа предстоящото влияние в Турция, тъй като нямаше какво да се вземе насериозно. Ясно е, че Турция не желае терористична организация на границата си и интервенцията няма да спре заради реакция ", съобщи турски формален чиновник пред Reuters.
Турското министерство на външните работи се готви да отговори уместно на глобите, наложени от Вашингтон, разкри най-близкият помощник на Ердоган – Ибрахим Калин.
Ердоган е твърдо решен да докара до дъно интервенцията, наречена " Източник на мир ". Турция ще приключи своята интервенция, когато кюрдските сили се отдръпват от " безвредната зона " и " няма мощ " може да възпре интервенцията, до момента в който не реализира задачите си, съобщи турският водач.
Турската атака докара до гибелта на 72 цивилни, 224 бойци на сирийската съпротива и 183 жертви измежду бунтовниците, подкрепяни от Турция, след първите 8 дни боеве, заяви Сирийската обсерватория.
Кюрдската администрация регистрира 218 цивилни жертви, в това число 18 деца, и повече от 650 ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР