Турската туристическа компания, която работи на руския и украинския пазар

...
Турската туристическа компания, която работи на руския и украинския пазар
Коментари Харесай

Русия продаде най-големия туроператор

Турската туристическа компания, която работи на съветския и украинския пазар -  Anex Tour, купи най-стария и максимален съветски туроператор " Интурист ". Това заяви притежателят й Нешет Кочкар. Той закупи през лятото 8 % от акциите на банкрутиралата Томас Кук, а в този момент се снабдява и с дъщерната й компания в Русия.  

Ние одобрихме влизането  на " Интурист " в структурата на нашата компания, като Томас Кук одобри нашата оферта, сподели Кочкар, представен от TurizmGuncel.

Anex Tour е в топ3 на най-големите компании на съветския туристически пазар. Неин сътрудник е най-голямата чартерна компания в Русия AZUR air.

Покупката на Кочкар идва няколко месеца след слуховете, че " Интурист " ще бъде продаде на китайская капиталова компания Fosun, която е най-големият вложител в Томас Кук.

" Интурист " е най-големият съветски туроператор, който работи с над 150 страни. Тази година компанията навършва 90 години.

Подробности за договорката не се показват, само че съгласно данни на Асоциацията на туризма компанията коства към  $10 млн.

В края на октомври Форбс написа, че интерес към туроператора демонстрират взаимно Кочкар и краснодарския предприемач Роман Баталов, който е шурей на някогашния министър на селското стопанство Александър Ткачов и чието фамилно благосъстояние се прави оценка на 200 милиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР